Prej sot në Qendrën e Mjekësisë Familjare 1, qytetarët e komunës së Prizrenit do të mund të bëjnë teste serologjike për COVID-19.

Këto teste që bëhen përmes gjakut, tregojnë nëse personi është ose ka qenë i infektuar me koronavirus dhe pasqyrojnë imunitetin e popullatës, që rrjedhimisht do të ndihmojnë në verifikimin e saktë të personave që janë infektuar me COVID-19.

QKA “Anamorava” edhe me një çmim të ri

Së fundmi QKA “Anamorava” nga Vitia njofon se ka shkelqyer në festivalin Folkoriko-Burimor “Opoja Vallëzon” ku nga juria profesionale u shpall fituese e vendit tret-III -në këtë festival i cili u organizua nga komuna Dragash dhe MKRS e Kosovës.

Qeveria italiane shtrëngon masat, ndalon kategorikisht festat familjare

Qeveria italiane ka aprovuar një dekret të ri me masa më shtrënguese për të ndaluar përhapjen e koronavirusit, e cila gjatë ditëve të fundit ka regjistruar një shtim të numrit të personave të infektuar në shifra të ngjashme me fazën më akute të pandemisë në muajt mars-prillit 2020.

Kryeministri Avdullah Hoti, ka paralajmëruar se rreziku për një valë të re të COVID-19 në vend është shumë i madh.

Hoti mes tjerash nëpërmjet një postimi në rrjetin social Facebook thotë se në javët e ardhshme mund të ketë një rritje të numrit të rasteve të reja me COVID-19 në Kosovë dhe si rezultat i kësaj pritet edhe shtrëngimi i masave.

Tri mënyra të thjeshta për të qëndruar të sigurt nga COVID-19 në banjat publike

Ne jemi mirënjohës kur gjejmë një banjë publike kur na nevojitet më së shumti, por pandemia na ka bërë të ndihemi të frikësuar aq sa studiuesit në Universitetin Vanderbilt të Nashville thonë se 98 për qind e nesh përpiqen ta mbajnë atë!