Zëvendës kryeministri për çështje evropiane Bujar Osmani, përmes një statusi në facebook, ka paralajmëruar se është koha për hapjen e tërësishme të kufijve dhe aeroportit. I pyetur nga gazeta LAJM, se kur pritet të ndodh një gjë e tillë, Osmani është përgjigjur shkurt: “Prej nesër duhet të hapen kufitë”.

Qeveria në seancën e mbrëmshme miratoi ndryshime dhe plotësime të Dekretit me fuqi ligjore për çështjet lidhur me zgjedhjet për deputetët në Kuvend me nenin plotësues 5-a me të cilin konfirmohet se nëse nuk përmbushen kushtet e hapësirës në të cilat vendosen vendvotimet apo hapësirat ku duhet të zbatohet votimi, Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) mund të përcaktojë hapësirë tjetër përkatëse që i përmbush kushtet për zbatimin e votimit.

Kryetarët e forumeve rinore të partive politike sot në Shkup do ta nënshkruajnë deklaratën për zgjedhje korrekte, të lira dhe demokratike me çfarë do ta tregojnë përpjekjen e tyre për zbatimin e zgjedhjeve të lira, korrekte dhe demokratike dhe fushatë dinjitoze dhe korrekte, ndërsa njëherit do ta tregojnë vendosmërinë e tyre që të luftojnë kundër gjuhës së urrejtjes dhe të promovojnë ulje dhe evitim të gjuhës së urrejtjes në shoqëri.

Një çift nga Maqedonia e Veriut ka kaluar keq në vendkalimin kufitar të Preshevës, pasi që doganierët serb i kanë konfiskuar mbi 60 mijë euro.

Gjatë daljes nga pika kufitare Preshevë, makina e tipit “Mercedes” me targa gjermane, me të cilin po udhëtonte çifti është ndaluar për kontroll të detajuar nga autoritetet doganore.