Kuvendi i Maqedonisë së Veriut sot do të mbajë seancën për shkarkimin e kryeprokurores speciale Katica Janeva, e dyshuar për përfshirje në rastin “Reket”. Seanca vjen vetëm një ditë përpara skadimit të mandatit të saj të paraparë me ligjin e Prokurorisë Speciale.

Ridvan Ismaili

Pas kërkesava të shumta shumëvjeçare si dhe pas protestave dhe bojkotit të herëpashershëm nga ana e nxënësve dhe prindërve të tyre, këtë vit shkollor, në shkollën fillore multietnike Toli Zordumis në Kumanovë, u hap edhe paralelja e dytë shqipe për nxënësit e klasave të para.

Një grup deputetësh të Komisionit anketues për mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të qytetarit sot do të realizojnë vizitë zyrtare në burgun e Shutkës në Shkup. Në këtë grup deputetësh janë: Fadil Zendeli, Mirsada Emini – Asani, Trajço Dimkov, Panço Minov dhe Sllagjana Mitovska.