Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, ka treguar se si kishte refuzuar t’ia zgjasë dorën Sllobodan Millosheviqit derisa të dytë po gjykoheshin në Hagë.

Ai ka thënë se pasi kishin kryer vizitat familjare ishin takuar në ashensor dhe se Millosheviqi kishte provuar t’ia zgjasë dorën, por ai kishte refuzuar një gjë të tillë.

Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi pikat e papërfunduara nga seancat e kaluara dhe caktimin e datës për mbajtjen e seancës së re plenare, në të cilën pritet të mbahen dy interpelanca me kryeministrin Avdullah Hoti.

Një prani e shtuar e forcave policore u mobilizua për të garantuar rendin, ndërsa demonstratat e ditëve të fundit janë cilësuar “një kambanë alarmi”.

Ministria e Brendshme ka theksuar nevojën për të zbutur çdo situatë të rrezikshme, ndërsa thekson se ata që u bënë protagonistë të përplasjeve me policinë, në thelb, nuk kishin asnjë lidhje me kategoritë që në një farë mënyre u prekën më shumë nga kriza e muajve të fundit, por kishin qëllime specifike të provokimit të trazirave si ultrasit, ekstremistët e djathtë e të tjerë.