Vendimi hyn në fuqi menjëherë pas nënshkrimit

Vendimi hyn në fuqi menjëherë pas nënshkrimit

Ud. Ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, Xhelal Sveçla sot nxori vendim që të gjithë personat që hyjnë në Kosovë përmes pikave kufitare, pas nënshtrimit të kontrollit mjekësor, do të dërgohen në karantinë të përcaktuar sipas vendimit të Qeverisë.

Vendimet do të hyjnë në fuqi nga ora 08:00 e ditës së nesërme

Vendimet do të hyjnë në fuqi nga ora 08:00 e ditës së nesërme

Grupi Ndërinstitucional për Menaxhimin e Incidenteve ka marrë vendim që të gjitha parqet nëpër të gjitha komunat e Kosovës të mbyllen nga ora 08:00 deri në ora 20:00.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti u ka bërë thirrje edhe njëherë qytetarëve që të qëndrojnë në shtëpi dhe të parandalojmë kështu hapjen e pandemisë së coronavirusit.
Kurti tha se së shpejti do të t’ju duhet ti anulojnë edhe konferencat në ambient të hapur si preventivë për ta parandaluar përhapjen e coronavirusit.

Propozimi i përfaqësuesit për dialogun është kundershtuar nga Thaçi dhe Konjufca

Propozimi i përfaqësuesit për dialogun është kundershtuar nga Thaçi dhe Konjufca

Bashkimi Evropian ka propozuar ministrin e deritashëm të Punëve të Jashtme të Sllovakisë për Përfaqësues Special për dialogun në mes të Kosovës dhe Serbisë, edhe pse zyrtarë të BE-së kanë refuzuar të pranojnë se procedura e emërimit të Lajçakut tanimë ka filluar.

Albin Kurti
U votua me 10 vota për dhe 2 abstenime Vendimi për të liruar nga tarifa 100% importin e lëndës së parë nga Serbia dhe Bosnjë-Hercegovina.

Sonte, nga ora 24:00 do të hapen gjashtë pikat kufitare mes Kosovës dhe Serbisë, 1, 31, 3, 4, 5 dhe 6, për importimin e lëndës së parë.