Colors: Blue Color

Gjykata e Lartë Rajonale në Dusseldorf të Gjermanisë ka dhënë 7 vjet burg, për të akuzuarin për terrorizëm, Ravsan B. 31-vjeç nga Wuppertal.

Gjykata dënoi shtetasin nga Taxhikistani pasi ishte ulur në bankën e të akuzuarve, si një anëtar i organizatës terroriste dhe për përgatitjen e të paktën dy atentateve në Shqipëri dhe Neuss.

Genoveva Ruiz Calavera, kreu i Drejtorisë për Ballkanin Perëndimor dhe njëkohësisht kreu i Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit është larguar nga kjo detyrë.

Siç mësohet ajo është emëruar drejtoreshë e sektorit të përkthimit në BE, çka është drejtoria që merret më përkthimin e konferencave dhe dokumenteve në gjuhët e 27 vendeve anëtare të BE-së.

Flash Lajme

Më të lexuarat