Colors: Blue Color

Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres është shprehur në një deklaratë se ka pasur një “rritje të tmerrshme globale të dhunës në familje” dhe u bëri thirrje qeverive ta bëjnë sigurinë e grave një pjesë kryesore të planeve të tyre kombëtar gjatë pandemisë së koronavirusit.

Rastet e infeksionit nga koronavirusi në të gjithë botën kanë tejkaluar shifrën 1.275 000 ndërsa numri i vdekjeve ka tejkaluar pragun e 69 mijë.

Në SHBA numri i vdekjeve ka tejkaluar shifrën 9600 mijë, ndërsa në 24 orët e fundit u regjistruan 1200 viktima kurse ai i infeksioneve është 337 mijë, gati trefish i Italisë dhe Spanjës dhe katërfishi i Kinës.

Flash Lajme

Më të lexuarat