Koronaviruset janë një grup virusesh që shkaktojnë sëmundje te gjitarët dhe zogjtë.

Tek njerëzit, virusi shkakton infeksione të frymëmarrjes të cilat zakonisht janë të buta, përfshirë format e ftohta të zakonshme, por format më të rralla si SARS dhe MERS mund të jenë vdekjeprurëse, siç po ndodh edhe me tipin e virusit të fundit të përhapur tashmë në shumë vende të botës.

Ekzistojnë mjaft teori pse virusi u hap fillimisht në Wuhan të Kinës.

Ka zëra edhe për dalje nga kontrolli të virusit ndërkohë që po testohej si armë biologjike nga Kina.

Por po të shohësh çfarë shitet për t’u ngrënë në tregun e Wuhan, nuk ka si të mos shkojë mendja që shkaku lidhet me këtë ushqim krejtësisht të pazakontë.

Në tregun ku nuk shihet asnjë standard higjene shiten për ushqim, minj, zvarranikë, qen dhe kafshë të tjera.

Video është shpërndarë nga faqja e njohur Liveleak:

d.a. / dita 

Flash Lajme

Më të lexuarat