Bashkëthemeluesi i “Microsoft”, Bill Gates thotë se kjo pandemi e koronavirusit është “ngjarja më e madhe që njerëzit do të përjetojnë në tërë jetën e tyre”, teksa paralajmëroi se një shpërthim viral ka të ngjarë të ndodhë “çdo 20 vjet.

Gates diskutoi për luftën globale kundër koronavirusit të ri me “Financial Times” përmes Skype më 2 prill 2015. FT postoi intervistën dhe transkriptin në internet në 8 Prill.

Ai tha se liderët botërorë dhe politikëbërësit globalë “kanë paguar triliona dollarë më shumë sesa mund të duhej, nëse do të ishim të përgatitur siç duhet”.

Ai tha se në përgjigje të kësaj shpërthimi, qeveritë e ardhshme do të kenë “diagnostikimin në gatishmëri, biblioteka të thella antivirale dhe sisteme të paralajmërimit të hershëm”.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat