Qyteti i parë në botë që u bllokua për shkak të koronavirusit po kthehet ngadalë në diçka që mund të përshkruhet si normale, pas muajsh frike dhe ankthi.

Por plagët e shpërthimit të viruseve të cilat për 76 ditë mbyllin qytetin kinez Wuhan, dhe pjesën më të madhe të provincës Hubei përreth, shtrihen vetëm nën sipërfaqe, me shumë qytetarë të shqetësuar për një shpërthim të dytë dhe bizneset që ende përpiqen të rihapen.

Korrespondenti ndërkombëtar i CNN, David Culver në Wuhan, foli për rihapjen e qytetit.

“Ju do të vini re seshumë prej dyqaneve janë ende të mbyllura. Ekziston shqetësimi nga ana e klientit për produktet që ndodhen në dyqan dhe frikës ndaj një ekspozimi të mundshëm,” tha ai.

Më pak se gjysma e dyqaneve që Culver pa të hapura, dhe markat kryesore që kanë rifilluar biznesin e bënë këtë me disa modifikime.

Dyqanet kanë zhvendosur produktet në pjesën e përparme, dhe kanë ndryshuar procedurat e tyre, për të zvogëluar ndërveprimet midis klientëve dhe stafit dhe për të mbajtur dyqanet sa më pak të jetë e mundur.

Wuhani është qyteti ku u shkaq për herë të Covid-19 në fund të vitit 2019.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat