Deri më tani kur janë numëruar në 44.1 për qind të votat, partia e presidentit Vuçiç kryeson ndjeshëm në përqindje votash.

Sipas projeksioneve të para nga Ipsos dhe Cesid partia e presidentit aktual serb Aleksandar Vuçiç, SNS ka fituar 63.4 për qind të votave në zgjedhjeve e sotme parlamentare në Serbi.

Të konvertuara në mandate partia e Vuçiçit merr 180 mandate, SPS e Ivica Daçiçit 30 mandate, ajo e Aleksandar Shapiq 11 mandate.

Ndërkohë Alternativa Demokratike Shqiptare ka marrë vetëm katër mandate.

Në zgjedhjet e përgjithshme në Serbi, u cilat u votua edhe në zonat e banuara me shumicë serbe në Kosovë.

Rezultatet deri më tani:

SNS: 63.4 %

SPS-JS: 10.3 %

SPAS: 3.9 %

POKS: 2.8 %

Sovereignists: 2.4 %

Broom: 2.3 %

SRS: 2.2 %

SVM: 2.2 %

PSG: 1.7 %

Zavetnici: 1.7 %

UDS: 1 %

Zdravo da pobedi: 1 %

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat