Kriza në Venezuelë ka marrë një kthesë “katastrofike”. Këtë e theksoi senatori republikan amerikan Marco Rubio, sipas të cilit “të paktën 80 fëmijë vdiqën në repartin neonatal të Spitalit Universitar Maracaibo, Zulia, që nga fillimi i ndërprerjes”.

Juan Guaidò, presidenti i Parlamentit venezuelian, i cili ka marrë pushtetin e ekzekutivit, ka njoftuar se do të kërkojë shpalljen e “emergjencës kombëtare” për vendin.

“Ne po i afrohemi 72 orë ndërprerje të energjisë elektrike dhe perspektiva e urisë dhe urisë tani është një realitet për shumë”, tha Rubio, duke theksuar se “nëse ndihma e madhe nuk do të bëhet së shpejti, frika është se ka një katastrofë të pashembullt”.

Presidenti Nicolas Maduro siguroi se autoritetet vazhdojnë “të punojnë për të rimarrë sistemin kombëtar të energjisë elektrike” dhe se “strategjia makabre për të na sjellë në një luftë do të dështojë”.

Sipas njoftimeve të CNN, ndërprerja vazhdon në 16 shtete të Venezuelës të cilat kanë mbetur në errësirë, ndërsa gjashtë të tjerë kanë vetëm pjesërisht energji elektrike. Sipas Guaidos, situata deri tani i kushton sektorit privat 400 milionë dollarë. Ndërkohë, “qeveria bolivare ka vendosur të pezullojë mësimet dhe aktivitetet e punës të hënën, më 11 mars, për të mposhtur, me forcën e së vërtetës dhe të jetës, sulmin brutal terrorist kundër popullit, por së bashku do të fitojmë”, njoftoi ministri i Komunikimit, Jorge Rodriguez.

Gazeta Shqip

Flash Lajme

Më të lexuarat