Colors: Yellow Color

Tirana rezulton të jetë qyteti me ndotjen më të ulët të ajrit në rajon, krahasuar me kryeqytetet e tjera, si Shkupi, Podgorica, Sarajeva apo Beogradi”.

Në një raport të publikuar së fundmi për ndikimin e Covid-19 në ndotjen e ajrit në Ballkanin Perëndimor, Banka Botërore thekson se ndotja nga makinat është edhe më shqetësuesja në kryeqytetin shqiptar.

Një studimi i ri ka zbuluar se gjurma e njerëzve dhe ndryshimet që janë bërë po kërcënojnë disa nga speciet më unike në Tokë.

Gjetjet e botuara në revistën” Nature”, treguan se disa nga speciet më të çuditshme në planet, të tilla si “shoillill”, një zog i madh që jeton në luginat e Afrikës, një kafshë me sy të verdhë të mëdhenj, janë më të kërcënuarit nga veprimtaria njerëzore.

Shkencëtarët britanikë po testojnë “Ibuprofen-in”, si një ilaç që mund të ulë deri në 80% vdekshmërinë nga koronavirusi.

Ilaçi antiinflamator mendohet se rrit me 80 për qind shanset e mbijetesës ndaj sëmundjes infektive në eksperimentet me kavjet, dhe në të njëjtën kohë ndihmon parandalimin e problemeve të frymëmarrjes, një efekt anësor i rrezikshëm për personat bartës të koronavirusit.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All