Colors: Yellow Color

Keni parë ndoshta me dhjetëra imazhe të koronavirusit, përgjegjës për mbi 1 milionë persona të infekuar dhe dhjetëra mijëra vdekje në të gjithë botën.

Tani, shkencëtarët kanë arritur të ndërtojnë një mënyrë që ju ta dëgjoni atë: duke përkthyer strukturën e proteinës së saj të famshme të pikut në muzikë.

Shkencëtarët kanë identifikuar të patën tetë varietete të koronavirusit që ka provokuar pandeminë aktuale.

Në bazën e hapur të të dhënave, NextStrain  janë ngarkuar me mijëra sekuenca gjenetike të CoVid-19, që përfaqësojnë mutacionet e ndryshme, të dobishme për të gjurmuar infeksionin.

Këngëtarja e njohur Pink është diagnostikuar me COVID-19. Me anë të një statusi në rrjetet sociale, Pink ka treguar se dy javë më parë pati shenjat e koronavirusit bashkë me djalin e saj 3 vjeç.

Flash Lajme

Më të lexuarat