Colors: Yellow Color

Teksa kriza e koronavirus ka bllokuar prej javësh qytetet më të mëdha të botës pandemia globale vazhdon të sjellë zhvillime pozitive për mjedisin.

Në Indi, përgjatë brigjeve të shtetit lindor Odisha, rreth 475,000 breshka deti të species së rrezikuar Olive Ridley kanë dalë disa kilometra në breg për të gërrmuar fole e lëshuar vezët e tyre.

Dërgimi i 30 mjekëve dhe infermierëve nga Shqipëria në mbështetje të Italisë gjatë luftës ndaj virusit Covid-19 ka tërhequr vëmendjen e botës.

Të shumtë kanë qenë ata që e kanë vlerësuar si gjest human nga një vend i vogël si Shqipëria për Italinë e gjunjëzuar nga Covid-19, mes tyre edhe ylli i Hollywood, Sharon Stone.

Qoftë edhe sikur një sipërfaqe e vetme të jetë e komprometuar, virusi mund të infektojë pjesën më të madhe të vendit të punës në pak orë*

Miliona punonjës nëpër botë kanë braktisur zyrat e tyre – tryezat e rregullta të punës, dritat fluoreshente, fotokopjen e përgjumur, momentet e thashethemeve – ndërkohë që qeveritë i kanë urdhëruar të punojnë nga shtëpia.

Flash Lajme

Më të lexuarat