Pavarësisht se ishte i aq afër epiqendrës fillestare kineze të shpërthimit të koronavirusit, reagimi i shpejtë nga qeveria e Koresë së Jugut siguroi që të menaxhohej shumë mirë situata, duke regjistruar më pak se 10,000 raste dhe 139 vdekje deri tani, në një popullsi prej 50 milionë banorësh.

Reagimi i popullit korean ndaj krizës ka qenë i suksesshëm për një numër arsyesh, veçanërisht vullneti i popullatës së përgjithshme për të pranuar masat e  karantinës dhe vetizolimit herët.

Por tani mendohet se ata mund të kenë pasur informacion rreth virusit, që më parë.

Kjo hipotezë vjen si pasojë e serialit korean të Netflix, të vitit 2018 “My Secret Terrius”, i cili pavarësisht se bazohej më shumë rreth një komploti qeveritar, në të vërtetë transmetoi një episod të vendosur në një spital, ku njëri prej pacientëve është i prekur me “një koronavirus mutant” që ishte manipuluar nga njerëzit për të qenë veçanërisht vdekjeprurës.

“Dikush e krijoi atë për të rritur shkallën e vdekshmërisë në 90 përqind,shifër më e lartë se epidemia e MERS.” thotë një doktor në serial.

“Virusi u manipulua për të sulmuar mushkëritë, vetëm brenda pesë minutave nga ekspozimi dhe se nuk ka një vaksinë ndaj tij. Ai ka një periudhë inkubacioni 2-14 ditë”, thuhet më tej.

Shihni videon për më shumë.

In the drama My Secret Terrius that was released in 2018 (UNIQ’s sungjoo was among the cast) they talked in details about the corona virus…. I had goosebumps… pic.twitter.com/nuQ3UYZlMR

— 아리? (@eoeoes) March 18, 2020

j.l./ dita 

Flash Lajme

Më të lexuarat