Sa herë i keni larë duart sot? Një studim i kërkuesve në Britaninë e Madhe, sugjeron se kjo duhet të bëhet të paktën gjashtë herë në ditë.

Studimi ka analizuar të dhëna nga viruset në vitet 2006-2009 që kishin struktura shumë të ngjashme me koronavirusin e ri dhe dolën në përfundimin se 1663 personat që u vëzhguan, ishin më pak të predispozuar të infektoheshin nëse do ti lanin duart gjashtë herë në ditë.

Larja e duarve më shumë se 10 herë në ditë, sidoqoftë, duket se nuk e redukton akoma më teper rrezikun e infektimit.

Koronaviruset janë një familje virusesh që kryesisht shkaktojnë sëmundje mesatare, si psh i ftohti i zakonshëm.

Të gjithë ata, përfshirë edhe koronavirusin që shkakton Covid 19, mund të vriten me ujë dhe sapun.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat