Banka Popullore e respekton Marrëveshjen e Prespës dhe qëndrimin e grekëve por jo edhe të shqiptarëve në lidhje me dygjuhësinë në bankënotat e reja.

Paratë e reja që do të lëshohen në qarkullim nga fillimi i vitit të ardhshëm do të jenë vetëm në gjuhën maqedonase e jo edhe në gjuhën shqipe- njofton guvernatorja e Bankës Popullore, Anita Angellovska- Bezhoska, njofton agjencia e lajmeve INA.

Kryeministri Zaev paralajmëroi ndryshime në formacionin e tij qeveritarë pas zgjedhjeve presidenciale, megjithatë deri tani nuk ka asnjë ndryshim.

Madje në vend të përdorimit të “Fshesës”, nga zyra e kryetarit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut informoi se kryeministri Zoran Zaev nga data 10 deri në datën 14 maj do të përdorë një pjesë të ditëve të tij të lira, për shkak të arsyeve private.