Partia politike “Alternativa” është regjistruar në regjistrin qendror të partive politike. Kështu tha Afrim Gashi në emisionin “Studio e Hapur” në TV SHENJA.
“Ajo që një betejë e kotë juridike se kujt i takojnë vulat i kalon të kaluarës ne po fokusohemi në vazhdimësinë e konceptit tonë, idesë tonë, po vazhdojmë idenë tonë që e kemi filluar para katër viteve”, deklaroi Afrim Gashi.

Krisma armësh, frikë, ankth, paqartësi. Kështu u zgjuan qytetarët e Kumanovës para katër viteve, më 9 maj të vitit 2015. Ngjarja ndodhi pikërisht tek Lagjja e Trimave, por trishtimi nga kjo ngjarje përfshiu gjithë territorin e shtetit, pasi nuk dihej saktë nëse nga luftimet e ashpra mes policisë dhe grupit, ka mbetur i vrarë edhe ndonjë civil.

Një banor i fshati Bërvenicë, rrethinë e Tetovës me datë 7 maj i ka su.lmuar disa nëpunës të Ministrisë për Punë të Brendshme, shkruan KOHA. Siç njoftojnë nga Policia e Tetovës, ndaj personit D.D, 17 vjeçar është ngritur vërejtjet për shkak “su.lmi ndaj personit zyrtar në kryerjen e detyrave të sigurisë”.

Një banor i fshati Bërvenicë, rrethinë e Tetovës me datë 7 maj i ka su.lmuar disa nëpunës të Ministrisë për Punë të Brendshme, shkruan KOHA. Siç njoftojnë nga Policia e Tetovës, ndaj personit D.D, 17 vjeçar është ngritur vërejtjet për shkak “su.lmi ndaj personit zyrtar në kryerjen e detyrave të sigurisë”.

Ministri i ekologjisë, Sadulla Duraku pritet që të mbetet në kabinetin qeveritar, por duke kaluar në një dikaster tjetër. Sipas Fokus, emri i tij edhe pse po përflitet se është pjesë e rikonstruimit, megjithatë ai sipas disa mediave do të drejtojë ministrinë e re të sapoformuar për sistem politik dhe marrëdhënie ndëretnike.