Pothuajse katër vite, pasi gati 1 milion refugjatë u pritën në vend, Gjermania ka mbyllur në heshtje dritaren mbi aplikimet për azil dhe është duke e zhvilluar “betëjën” nëpërmjet deportimeve.

Ky trend ka vazhduar edhe pasi numri i njerëzve që mbërrijnë në Evropë ka rënë me 80% që nga kulmi i krizës së emigrantëve në vitin 2015, sipas OKB.

Udhëheqësit e Spanjës, Gjermanisë dhe Francës i kanë dërguar një ultimatum kreut të velezuelës Nicolas Maduro pas situatës së fundit të krijuar në këtë vend.

Tre shtetet paralajmërojnë Maduron se nëse nuk zhvillon zgjedhje brenda 8 ditëve, ata do ta njohin udhëheqësin e opozitës si president të vendit.