“Edhe ky fillim i vitit të ri shkollor 2019/2020 e gjen sektorin e arsimit me problemet e vjetra. Pagat e të punësuarëve në arsim janë nën dinjitetin e jetës profesionale dhe njerëzore, institucionet arsimore po shkojnë drejt rrënimit, tekste me përmbajtje skandaloze dhe fyese për shqiptarët, problem shqetësues paraqesin objektet arsimore, edhe pse u premtua programi i Kembrixhit ende nuk është hequr.Pra, problemet në arsim janë shumë të mëdhaja, prandaj Renata Deskoska u largua nga MASH, prandaj dha dorëheqje Petar Atanasov, por jo edhe të pazgjidhshme.

Prezantuesja televizive, Lila Filipovska është thirrur sot në mëngjes në Prokurori për të dëshmuar për rastin “Reket”, ku i dyshuari kryesor është shoumeni Bojan Jovanovski.

Ajo njihet si shoqe e Boki 13, të cilin e ka shoqëruar në disa vizita edhe jashtë vendit, ndërsa në ditën kur është ndaluar në kufirin me Greqinë, mediat raportuan se ishte edhe ajo në makinë.

Sekretari Shtetëror Jahi Jahiu është liruar sot nga paraburgim, njofton agjencia e lajme e Ina.

Ai akizohej se së me një zyrtarë tjetër të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe të Administratës për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe marrje të ryshfetit.

Këshilli i Komunës së Novacit ka sjell vendim për ndarje të 5000 denarëve për familjet që regjistrojnë fëmijët në klasë të parë.

Nga Komuna e Novacit kanë informuar se secili fëmijë i klasës së parë që do të regjistrohet në shkollën fillore “Sllavko Llumbarkovski” dhe shkollat komunale për rreth për vitin 2019/2020 do tu shpërndahen nga 5000 denarë me qëllim që familjet të ndihmohen dhe tu lehtësohen sado pak të dhënat për mjete shkollore.

Muhamet Zekiri

Të dashur nxënës, uroj që në çdo ditë të këtij viti shkollor, të keni një pozicionim, synim, dëshirë dhe arritje që t’u zbukurojë shumë herë më tepër mendimin, rrugën tuaj, ëndrrën, atë që ju mbartni! Të jesh nxënës, të ndihesh nxënës, përbën arritje kur shquhesh si i tillë, shquhesh si nxënës në fushat e ndryshme të studimit dhe edukimit.

Përveçse Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut futet në borxhe të reja të institucionet financiare ndërkombëtare dhe me këtë borxhi i jashtëm në kuartalin e dytë të këtij viti arriti vlerën prej rreth 4.5 miliard euro, njëkohësisht për 8 muajt e parë të vitit 2019 tek institucionet financiare vendore Qeveria është futur në borxh në vlerë të përgjithshme prej 101.789.470.000 denarë apo mbi 1.7 miliard euro, shkruan gazeta KOHA.