Kolona të gjata mbi një kilometër

Kolona të gjata mbi një kilometër

Pritjet e gjata afro gjashtë orë në pikat kufitare me Serbinë po vazhdojnë edhe sot. Sipas të dhënave nga Qendra Kombëtare për Menaxhimin Kufitar të Ministrisë së Punëve të Brendshme, në pikëkalimin kufitar Merdare pritja për të dalë nga Kosova është 6 orë derisa kolona është e gjatë mbi 1 kilometër.

Ish ushtari i UÇK-së Tomor Morina mbrëmë në vendlindjen e tij në Gjakovë është pritur si hero me daulle dhe dajre, raportojnë mediat në Kosovë.

Ai dje u lirua nga Shutka në Shkup, pas ndalimit më 24 korrik në vendkalimin kufitar Bllacë, për shkak të kërkimit nga Interpoli, por me kërkesën e bërë nga Beogradi.

Ish-pjesëtari i UÇK-së Tomorr Morina sapo është liruar nga paraburgimi që po vuante në bur gun e Shutkës, mëson INA.

Avokati i tij mbrojtës, Naser Raufi theksoi për agjencinë e lajmeve INA se Tomorri është liruar pas vendimit të Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë se Veriut, e cila vërtetoi vendimin e Gjykatës Penale – Shkup se nuk përmbushen supozimet ligjore për ekstradim në Serbi.

Veseli me statuse Copy-Paste!

Veseli me statuse Copy-Paste!

“Një nga temat për të cilat qytetarët do të duhet të vendosin në zgjedhjet e ardhshme është nëse Kosova do të vazhdojë të forcojë marrëdhëniet e saj të veçanta me aleatët tanë apo do t’i trajtojë partnerët tanë si të ishin armiq dhe të përpiqet të mbijetojë e vetmuar”, ka shkruar Veseli sot në llogarinë e tij “Facebook”, pas takimit me ambasadorin britanik, Ruairí O’Connell dhe atë kroate Marija Kapitanoviq që po përfundojnë mandatin e tyre në Kosovë.