Colors: Blue Color

Temperaturat në rritje do ta ndryshojnë ngjyrën e oqeaneve të botës, duke i bërë ato më të kaltër në dekadat e ardhshme, thonë shkencëtarët.

Sipas tyre, rritja e nxehtësisë do ta ndryshojë përzierjen e fitoplanktonit ose organizmave të vegjël detarë, të cilët thithin dhe reflektojnë dritën.

Efektet shkatërruese që lë pas BREXIT janë të mëdha në të gjithë botën, veçanërisht në Azinë Juglindore me 1,7 milionë njerëz që rrezikojnë të futen kushtet e varfërisë së skajshme, sipas studimit të kryer nga Instituti Gjerman për Zhvillim, i botuar nga gazeta britanike ”The Guardian”.

Flash Lajme