Colors: Blue Color

Efektet shkatërruese që lë pas BREXIT janë të mëdha në të gjithë botën, veçanërisht në Azinë Juglindore me 1,7 milionë njerëz që rrezikojnë të futen kushtet e varfërisë së skajshme, sipas studimit të kryer nga Instituti Gjerman për Zhvillim, i botuar nga gazeta britanike ”The Guardian”.

Temperaturat në rritje do ta ndryshojnë ngjyrën e oqeaneve të botës, duke i bërë ato më të kaltër në dekadat e ardhshme, thonë shkencëtarët.

Sipas tyre, rritja e nxehtësisë do ta ndryshojë përzierjen e fitoplanktonit ose organizmave të vegjël detarë, të cilët thithin dhe reflektojnë dritën.

Flash Lajme