Colors: Blue Color

Nga Simon Johnson

Mposhtja e populizmit, kërkon ballafaqimin me një realitet themelor:politikat e keqija ekonomike, nuk sjellin domosdoshmërisht humbjen e pushtetit nga një qeveri. Në fakt, tashmë është plotësisht e mundur që populistët e papërgjegjshëm të forcojnë shanset e tyre për t’u rizgjedhur, duke bërë premtime edhe më të mëdha por dhe më të pamundura për t’u mbajtur, dhe duke shkaktuar më shumë dëme ekonomike.

Takimi i tre anëtarëve të presidencës trepalëshe të Bosnje Herzegovinës më datë 20 gusht përfundoi pa një marrëveshje për formimin e kabinetit të ri qeveritar, pasi presidenti serb Dodik u shpreh kundër paketës, që do të përfshinte edhe miratimin e një plani që do të afronte Bosnjën drejt anëtarësimit në NATO.

Flash Lajme