Këshilli Ushtarak i Përkohshëm i Sudanit ka arrestuar anëtarë të qeverisë së mëparshme dhe premtoi të mos shpërndajë protestuesit. Një zëdhënës i kërkoi gjithashtu opozitës që të marrë kryeministrin e ardhshëm dhe u zotua të zbatojë zgjedhjen e tyre.

Muajt e protestave në Sudan çuan në rrëzimin dhe arrestimin e udhëheqësit, Omar al-Bashir të enjten. Demonstruesit janë zotuar të qëndrojnë në rrugë derisa të ketë një lëvizje të menjëhershme ndaj sundimit civil, informon dritare.net

Në një konferencë shtypi të dielën, zëdhënësi Maj Gen Shams Ad-din Shanto tha se Këshilli Ushtarak ishte gati për të zbatuar cilëndo qeveri civile, që ranë dakord partitë e opozitës.

“Ne nuk do të emërojmë një kryeministër. Ata do ta zgjedhin një.”,- tha ai, duke iu referuar grupeve të opozitës dhe protestës./K.C/dritare.net

Flash Lajme