Ka përfunduar konkursi “World Press Photo 2019”, (Fotoja e Shtypit Botëror 2019).

Në këtë konkurs kanë marrë pjesë 78.000 foto të bëra nga 4738 fotografë.

Fotoja fituese është nga Xhon Mur, dhe tregon një vogëlushe nga Hondurasi, Janela Saçnez, që qan teksa mamaja e saj, Sandra Sançez, ndalohet dhe merret nga policia kufitare amerikane, bashkë me të.

Kjo foto shpejt zuri vend në kopertinat e të gjithë mediave botërore, në kohën kur kufiri mes SHBA dhe Meksikës u bë pothuajse i pakontrolluar.

Më poshtë janë fotot e tjera fituese./ dardania.com

Vëmendje: Nëse këtë artikull e keni hapur nga facebook, për të parë fotot e plota klikoni në www.dritare.net

Foto 1 nga 15

Një djalë jetim, në Çad, kalon pranë një muri që përshkruan pak a shumë realitetin e luftës dhe varfërisë që ka sjellë thatësira në zonën e Chad Basin. Foto nga Marco Gualazzini