Sipas një sondazhi të zhvilluar nga agjensia e lajmeve ABC dhe bërë publik në mediat botërore, shumica e amerikanëve nuk ndihen të gatshëm të suportojnë presidentin aktual Trump në zgjedhjet preësidenciale të vitit 2020.

Sipas të dhënave të sondazhit, 55% e të pyeturve janë të bindur që mos ta votojnë Trump në 2020, ndërsa 31 % e suportojnë rizgjedhjen e tij – raporton Dita.

Po sipas këtij sondazhi, 40% e atyre që nuk do votojnë Trump e bëjnë këtë sepse nuk janë dakort me politikat shëndetsore të presidentit, 44% kundërshtojnë politikat e tij të emigracionit, ndërsa 36% ndër të tjera iu referuan raportit Mueller.

Në fakt, sondazhi, gjithashtu, bëri me dije se 58% e amerikanëve besonin se Trump gënjeu publikisht në lidhje me hetimet mbi çështjen Mueller, por, me sa duket, jo të gjithë e shihnin këtë si një arsye për të mos e votuar.

lnteresant është fakti se 15% e të pyeturve që suportonin republikanët thanë se ishin të sigurt që nuk do ta votonin Trumpin, ndërsa 30% më pak të vendosur.

Rezultatet treguan se 75% e amerikanëve do të merrnin pjesë në votime. Ky numër is hton shanset për kandidatin akoma të pazgjedhur demokrat meqë votuesit e demokratëve kanë tendencën të marrin pjesë në zgjedhje më pak se ato të republikanëve.

Sidoqoftë, gjithçka është për tu parë, meqë vetëm 29% e të pyeutrve në sondazh thanë se do të votonin patjetër kandidatin e demokratëve, – raporton Dita,

e.ll / dita   

Flash Lajme