Colors: Yellow Color

Në disa zona të Turqisë ekziston një zakon që pasi një person ndërron jetë, këpucët e tij/saj lihen te muri i shtëpisë. Nisur nga kjo, artisti dhe dizajneri grafik, Vahit Tuna nga Turqia, zgjodhi 440 palë këpucë të zeza me takë të lartë për shkak të pamjes dhe simbolikës; 440 palë këpucë për 440 gra viktima të dhunës në familje.

Pas vitesh përsosjeje dhe testimi, Virginia Galactic do të jetë e gatshme për nisjen e anijes së parë kozmike SpaceShip 2 vitin e ardhshëm.

Turneu i udhëtimit hapësinor sub-orbital, i organizuar nga ndërmarrja e miliarderit Richard Branson, do të bartë pasagjerët në lartësi prej 75 kilometrash, transmeton KosovaPress.

Nga Fatmir dhe Naun Kule

1. Pak histori;

“Vespa” është motoçikleta që ka bërë revolucion jo vetëm në vendlindjen e saj, Italinë e pasluftës së Dytë (1946). Në teknikën dhe shkencën e transportit rrugor firma dhe emblema e motorit “Vespa” me jetëgjatësi gati shekullore, ka njohur vetëm progres duke shtuar lehtësinë e përdorimit, komoditetin e udhëtimit, e pse jo, edhe bukurinë e të dukurit.

Flash Lajme