Colors: Yellow Color

Piktura e famshme e Banksy-t që tregon Dhomën e Komunëve të drejtuar nga shimpazetë arriti një shifër rekord në ankand.

Krijimi i artistit britanik që nuk e tregon identitetin e tij, e që famën e arriti më së shumti prej pikturave murale nëpër rrugë, u shit për 11,1 milionë euro në shtëpinë e ankandeve Sotheby’s të londrës.

Facebook mund të jetë i detyruar të heqë përmbajtjet identike dhe në disa rrethana, ekuivalente” me disa të tjera të deklaruara më parë të paligjshme. Kjo u vendos nga Gjykata Evropiane e Drejtësisë pas një ankese nga ish-drejtuesja e Partisë së Gjelbër Austriake, Eva Glawischnig-Piesczek, në lidhje me komentet shpifëse për të, të përhapura nga një individ i vetëm dhe më pas raportuar edhe në postime të tjera.

Dita Botërore e Kafshëve festohet çdo vit në datën 4 Tetor. Fillimet e saj i ka në vitin 1931 në Firence të Italisë , ku në një konventë të ekologjistëve të asaj kohe, 4 tetori u vendos Dita Botërore e Kafshëve.

Një grup ekspertësh japonezë kanë krijuar gjakun artificial, që do të mund të përdoret nga të gjithë njerëzit, pavarësisht grupit të tyre të gjakut.

Gjaku është i pasur me oksigjen dhe rruaza të kuqe dhe në raste prerjesh apo gërvishtjesh, personat të cilët kanë bërë një transfuzion të mëparshëm duke marrë këtë lloj gjaku do të kenë  koagulim shumë të shpejtë duke ndaluar kështu gjakderdhjen.

Flash Lajme