Komiteti i Trashëgimisë Botërore është mbledhur  nga 30 qershor e do të vazhdojë deri 10 korrik në kryeqytetin e Azerbajxhanit, Baku për të ekzaminuar 36 pasuri të reja që do hyjnë në UNESCO.

Një prej këtyre pasurive është dhe liqeni i Ohrit, ku do të votohet për futjen e pjesës shqiptare të liqenit të Ohrit në UNESCO për t’iu bashkuar pjesës maqedonase, që është e listuar që më 1979-1980.

Për liqenin e Ohrit do të votohet ditën e sotme. Liqeni i Ohrit është një ndër 2 pasuritë mikse që diskutohen për t’u pranuar, me vlera natyrore dhe kulturore.

Ky është sesioni i 43 i Komitetit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO.

Komiteti do shqyrtojë gjithashtu gjatë ditëve të punimeve të tij, edhe situatën e ruajtjes se 166 pasurive që tashmë janë pjesë e listës UNESCO.

Gjithashtu do diskutohet dhe për Gjirokastrën, Beratin dhe Butrintin.

j.l./ dita

Flash Lajme