Në 25 vitet e fundit, Barbara Levine dhe Paige Ramey kanë mbledhur fotografi të amatorëve. Bazuar në Meksikë dhe Teksas, artistët kanë botuar një numër librash së bashku, duke paraqitur imazhe të vjetra që gjenden në tregje dhe eBay.

E fundit është “People Kissing: Një Shekull Fotografi” (Abrams & Chronicle, £ 11.99), i cili paraqet evolucionin e zhanrit nga kartolina viktoriane në ato të studiove fotografike. Para fotografisë, Levine thotë se, puthja ishte kryesisht një çështje private. “Sot është një akt publik. Njerëzit inkurajohen të performojnë afeksion përpara kamerës“.

Burimi: theguardian.com

Flash Lajme