Pasioni seksual nuk duhet humbur, as kur kaloni të 50-at pasi mund të përballeni me shqetësime shëndetësore.

Një studim i ri me 5.700 të anketuar ka zbuluar se mungesa e seksit rrit rrezikun e prekjes nga sëmundje të ndryshme.

64% e grave mund të sëmuren nëse bëjnë seks rrallë, por nuk janë të ekspozuara ndaj sëmundjeve të rënda. Sa i përket meshkujve, 63% e tyre mund të preken nga kanceri, ndërsa 41% mund të diagnostikohen me sëmundje kronike.

Ekspertët sugjerojnë që moshat e mesmet  nuk duhet të harrojnë përfitimet shëndetësore që sjell një natë pasioni. Ndër to përfshihen djegia e 85 kalorive dhe endorfina përmirëson sistemin imunitar.

Nëse individët janë shumë të lodhur për të bërë dashuri, atëherë ndizet “butoni i kuq” pasi burrat mund të vuajnë nga impotenca e të ketë probleme vaskulare që i ekspozojnë ndaj nga sëmundjeve të zemrës.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat