Ndonëse e keni vënë re se me kalimin e viteve njerëzit nuk po i përmbahen më asaj kornizës klasike me bredhin jeshil dhe zbukurimet e kuqe, por sot janë trend për një pemë krishtlindjesh pothuajse  të gjitha ngjyrat.

E kuqja dhe jeshilja kanë mbetur ndër breza pasi shumë shekuj më parë, për të festuar këtë festë,  popujt e lashtë përdorin vetëm këto dy ngjyra për fat dhe mbrojtje nga gjithçka e keqe që i kanosej.

Pastaj ngjyrat e përcaktuara më herët lidhet drejtëpërsëdrejti edhe me besimin tek Jezusi dhe vetë feja e Krishterë.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat