Thonë se fati të jep guxim.

Por sipas legjendave urbane dhe supersticiozëve, fati favorizon të gjithë ata që prekin nodnjë prej këtyre statujave dhe skulpturave, nga gjoksi i  Dalida-s e deri në hunda e Lincoln.

Po renditim disa prej tyre:

1. Muzikantët e qytetit të Bremenit, Riga, Letoni

2. Princesha e vogël Kiskiralylany në Budapest, Hungari

3. Monument i Leopold von Sacher-Masoch, Lviv, Ukrainë

4. Statuja e Dalida-s në Paris, Francë

5. El Caballero de Paris, si Monument i Personit të Rrugës, Havana, Kubë

6. Abraham Lincoln, Springfield, Illinois

7. Il Porcellino, Sidnei, Australi

8. Marin Držić, Dubrovnik, Kroaci

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat