Blerina Bombaj, dietologe

Sëmundjet kardiake, shkaku kryesor i humbjes së jetëve

Sëmundjet kardiake janë shkaku kryesor i vdekjeve sot për sot në pjesën më të madhe të botës. Shumë energji dhe para janë shpenzuar nga komuniteti shkencor për gjetjen e ilaçeve për sëmundjet e zemrës dhe shumë pak është investiguar roli i ushqimit në parandalimin dhe trajtimin e këtyre sëmundjeve.

Përshtati në shqip: Arlinda Rexhmati

Gjumi i mirë është shumë i rëndësishëm për shëndetin. Mund të reduktojë riskun për të zhvilluar sëmundje të caktuara kronike, e mban trurin dhe sistemin tretës të shëndetshëm dhe ndihmon në përmirësimin e sitemit imunitar.

Blerina Bombaj, dietologe

Mollë Dheu – ushqimi i lirë që vlen një thesar për shëndetin.

Topinamburi (mollë dheu), është një zhardhok, i cili kultivohet fare lehtë, përshtatet pothuaj në çdo tokë dhe klimë, është tepër rezistent ndaj insekteve dhe myqeve, jep një rendiment të madh dhe më e rëndësishmja, pa nevojën e përdorimit të fertilizuesve kimik dhe pesticideve.

Një dietë e shëndetshme mund të ndihmojë që flokët tuaj të qëndrojnë të fortë dhe me shkëlqim. Ajo çfarë hani mund të ndikojë gjithashtu në rënien e tyre. Nëse ju nuk merrni lëndë ushqyese të caktuara nga ushqimi që konsumoni, efektin mund ta shikoni në flokët tuaj.

Flash Lajme

Më të lexuarat