Përshtati në shqip: Arlinda Rexhmati

Ajo çfarë keni në pjatën tuaj mund t’ju ndihmojë të ruani kapacitetin kardiak. Ushqimet e shëndetshme për zemrën përmbajnë lëndë ushqyese që kanë efekte pozitive në sistemin kardiovaskular apo reduktojnë riskun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës duke ulur kolesterolin “e keq” LDL dhe trigliceridet në gjak, duke reduktuar tensionin e gjakut dhe duke kontrolluar peshën dhe/ose përmirësuar ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Kequshqyerja apo ushqyerja e pamjaftueshme mund të reflektohet edhe në shenja fizike, perveç atyre metabolike. Keto shenja nuk janë gjithmonë specifike dhe shpeshherë mund të reflektojnë mungesë të një sërë lëndësh ushqyese apo situatash që nuk lidhen detyrimisht me ushqimin.

Përshtati në shqip: Arlinda Rexhmati

Diabeti është një sëmundje kronike që po përhapet me shpejtësi në të gjithë botën, si në të rritur ashtu dhe tek fëmijët.

Diabeti i pakontrolluar ka shumë pasoja serioze, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, sëmundjet e veshkave, verbërinë dhe komplikacione të tjera.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All