Ilma Lamçe

Me rastin e festave të Krishtlindjeve dhe Vitit të ri, Organizata Botërore e Shëndetit ka dhënë disa këshilla për mënyrën si duhet të ushqeheni. Kjo vjen si pasojë e abuzimit me ushqimin pasi dihet se të gjithë e teprojmë me ushqimin kryesisht me ëmbëlsirat.

Blerina Bombaj, dietologe

Mishi ka qenë ndër ushqimet që ka ndihmuar njeriun të mbijetojë dhe të evolojë, qindra mijëra vite më parë. Njeriu gjahtar, e ka organizuar jetën e tij rreth gjësë së gjallë, duke shpikur mjetet e gjuetisë dhe duke ndarë punët në familje dhe komunitet rreth ushqimit.

Flash Lajme