Përshtati në shqip: Blertina Koka

Një dietë e zhvilluar së fundmi premton të shpëtojë jetë, të ushqejë 10 miliardë njerëz, gjithçka pa shkaktuar dëme katastrofike në planet.

Shkencëtarët janë përpjekur të zbulojnë se si mund të ushqehen miliarda njerëz në dekadat që do të vijnë.

Blerina Bombaj, dietologe
Parandalim/Vlerësim/Trajtim i Mbipeshës & Obezitetit në Fëmijë dhe Adoleshente
Obeziteti i fëmijëve, jo vetëm dieta, por stil jetese

Mbipesha dhe obeziteti te fëmijët dhe adoleshentët po kthehet në një shqetësim gjithnjë e më të madh, duke marrë parasysh pasojat serioze që ka në shëndetin e dhe cilësinë e jetës së tyre.

Ilma Lamçe

Sipas një studimi të bërë së fundmi, është zbuluar se miliona njerëz kanë nxjerrë përfundimin e gabuar se kanë alergji ushqimore.
Hulumtimi, i botuar në JAMA Network Open, ka zbuluar se pothuajse gjysma e të rriturve në SHBA që mendojnë se kanë alergji ushqimore nuk kanë shfaqur simptoma për të mbështetur pretendimet e tyre.

Flash Lajme