Përshtati në shqip: Ilma Lamçe

Nëse kërkoni djegien e sa më shumë kalorive pa punuar, ndryshoni rutinën tuaj të përditshme për të përfshirë më shumë aktivitet fizik. Shembujt përfshijnë:

  • Merrni shkallët në vend të ashensorit ose shkallë lëvizëse
  • Parkoni sa më larg, kështu do të keni më shumë mundësi për të ecur në destinacionin tuaj
  • Përdorni banjën në anën tjetër të zyrës dhe jo atë më të afërt
  • Merrni pushime të rregullta nga tavolina juaj në punë për t’u shtrirë dhe për të ecur -Gjatë telefonatave ngrini pesha të lehta
  • Ecni më me gjallëri se ritmi juaj i zakonshëm
  • Në vend të takimit të ulur me një bashkëpunëtor ose një mik, takohuni gjatë ecjes
  • Zgjidh një printer për dokumentet që nuk është pranë tavolinës tënde
  • Merrni parasysh marrjen e një tavoline të qëndrueshme

Unë jam një 87 vjeçar. Gjatë vitit të kaluar kam humbur peshë të konsiderueshme dhe pa asnjë arsye. Mjeku im, duke mos gjetur ndonjë arsye për humbjen e peshës, më këshilloi të ha akullore.

Ndryshimi i ushqimeve që hani mund të ulë kolesterolin dhe të përmirësojë yndyrnat në gjak. Duke shtuar në dietë ushqime që ulin LDL-në, (pjesëzat e dëmshme të kolesterolit  që kontribuojnë në bllokimin e arterieve dhe ngushtimin e tyre (arterioskleroza), është mënyra më e mirë për të arritur një dietë të ulët të kolesterolit.

Flash Lajme

Më të lexuarat