Nga Mrika Dujaka

Gjakova në shekullin e kaluar më shumë ka qenë e orientuar me mish e me shpirt, mbi te gjitha me tregti me Malësinë e Gjakovës e cila shtrihet nga Ereniku e maleve përpjete për të trupuar dy gryka në drejtim te Shqipërisë -atë të Qafës së Prushit dhe tjetra Qafa e Morinës e që të dyja të shpijnë në Malësi të Gjakovës- në Bajram Curr, Kolgecaj, Tropojë e deri në Kukës por ajo lidhja më e fuqishme është dhe ka qenë sot e kësaj dite ngel e lidhur si mishi e thoi është Shkodra!

Nga Mrika DUJAKA

Shpella e Gadimes gjendet në fshatin Gadime në afërsi të Lipjanit, mu në zemër të Rrafshit në Kosovës.

Nga Prishtina shkohet në autostradën që shkon në drejtim të Shkupit dhe posa ta keni kaluar rreth rrotullimin te hyrja për qytetin e Lipjani bëhuni gati se do ta ndeshni shenjëne  trafikut disa kilometra para se të arrini në fshatin Gadime ku është bukuria e rralllë dhe deri vonë e mshehur për syrin e publikut , pra SHPELLA E GADIMES…

Nga Mrika Dujaka

Karakteristike e përgjithshme e pozitës së Pejës është se; ajo shtrihet në skajin veri-perëndimor të luginës së pëlleshme të Dukagjinit, para grykës piktoreske, nën shpatet e Alpeve shqiptare (Albanian Alps).

Flash Lajme