Kërkimet e reja pohojnë se kanë gjetur vendndodhjen e  shtëpisë ku jetonte William Shakespeare ndërsa shkruante “Romeo dhe Zhulietën”.

Megjithëse më herët dihej se dramaturgu jetonte pranë Rrugës së Stacionit në Liverpool midis viteve 1597 dhe 1598, historiani i teatrit Geoffrey Marsh bën me dije se ka identifikuar ndërtesën e saktë.

Provat sugjerojnë, siç raportohet nga BBC, se Shakespeare jetonte në atë që tani është “35 Great St Helen’s”. Vendi aktualisht është i zënë nga një bllok zyre dhe është pranë Kishës së Shën Helenës.

Marsh zbuloi se Shakespeare ishte një qiramarrës i  kompanisë së “Leathersellers”.

“Vendi ku Shekspiri jetoi në Londër, na jep një kuptim më të thellë të frymëzimeve për punën dhe jetën e tij”, tha Marsh, gjithashtu drejtor i departamentit të teatrit dhe performancës të Muzeut Victoria dhe Albert.

 Brenda disa viteve të emigrimit në Londër nga Stratfordi, ai jetonte në një nga famullitë më të pasura në qytet, së bashku me figurat e fuqishme publike, tregtarët e pasur ndërkombëtarë, mjekët e shoqërisë dhe muzikantët e ekspertëve.

“Fakti që jetonte në një nga zonat e pushtetit të Londrës, do të kishte rritur statusin e Shekspirit ndërsa zhvillonte karrierën e tij”, shprehet Marsh.


j.l./ dita

Flash Lajme