Ideja ishte e Gran Caffe Gambrinus në Napoli, i cili ka realizuar ëmbëlsiren më të madhe në botë e cila arrin në një diametër prej 2 metrash.

Ajo është përgatitur nga kuzhinieri i njohur Napoletan Emilio Borelli dhe asistentja e tij Marte Gianni Simioli. Të gjithë do të kenë mundësinë ta provojnë atë falas. Ajo ka shijen e një keku me portokall dhe për ta gatuar është dashur sasi të mëdha sheqeri, 25 kilogram portokalle, 600 vez, 25 litra qumësht.

Diametri përfundimtar arriti tek 2.10 metra, një ëndërr për ta parë dhe për ta shijuar, kështu që të shtunën kush ka rrugë nga Napoli dhe të kalojë nga Piazza Triste dhe të shijojë ëmbëlsirën të shoqëruar edhe me pije falas.

e.t./dita

Flash Lajme