Kane Tanaka ka lindur në janar të vitit 1903 në Fukuoka, pra 116 vjet më parë. U martua me në 1922, martesw nga e cila solli në jetë 4 fëmijë, duke adoptuar një tjetër.

Sot ajo është 116 vjeç dhe gezon shëndet të mirë. Ndërkohë ka marrë çertefikatën e rekordit botëror Guinness si personi më i vjetër në planet.

Ka të paktën një shekull që Tanaka zgjohet përditë në orën 6  të mëngjesit, dhe kalon ditën duke luajtur orë të tëra me letra, edhe pse një pasion tjetër i madh është matematika.

e.t./dita 

Flash Lajme