Një nëndetëse gjermane, e fundosur në Luftën e Parë Botërore, u rishfaq në brigjet e Francës.

Lëvizjet e rërës në plazhin e Wissant, pranë Calais, kanë bërë që UC-61 të rishfaqet më shumë se 100 vjet pasi ishte fundosur.Ajo u përmbyt në korrik 1917 dhe të gjithë 26 anëtarët u dorëzuan tek autoritetet franceze.Kryebashkiaku i Wissant Bernard Bracq tha se UC-61 duket “çdo dy deri në tre vjet”, por pas ngritjes së erës, ajo do të zhduket përsëri.Pjesët e anijes gjithashtu kanë qenë të dukshme që nga dhjetori, transmeton KosovaPress.

Flash Lajme