1827-Vdiq fizikani italian Alessandro Volta, i cili gjeti elektroforin (1775), një element galvanik,  baterinë me elemente galvanike (shtylla e Voltës). Në nder të tij, shumë nocione në fizikë u quajtën Volt, Voltamper (shënoni VA) etj.

Një burrë është kafshuar për vdekje nga luani që mbante në kafazin e shtëpisë së tij në lindje të Republikës Çeke. Michal Prasek zotëronte luanin nëntë vjeçar dhe një luaneshë që tentonte t’i çiftëzonte, ndërsa rezidentët lokalë ishin ankuar më parë për kafshët e egra.

Vetëm nëntë për qind e sipërfaqes së tabanëve të deteve janë në hartë, ndërsa pjesë të tjera mbesin krejtësisht të panjohura, transmeton Telegrafi.

Kjo nënkupton, se ne dimë më shumë për sipërfaqet e planetëve tjera, se sa për ato në të cilin jetojmë.

Flash Lajme