Soda e bukës, ose e njohur edhe si bikarbonat natriumi është një përbërje kimike në formë kristaline e ngurtë të bardhë, por gjithashtu mund të shfaqet edhe si pluhur.
Përveç që përdoret për gatim, soda e bukës ka edhe qëllime të tjera, dhe më e rëndësishmja është se ajo është shumë e dobishme për veshkat tuaja, transmeton lajmi.net.

Në një ishull të Paqësorit, ku jetojnë vetëm 500 banorë, fliten 9 gjuhë të ndryshme. Por si kuptohen mes njëri-tjetrit, apo janë të gjithë poliglotë? Kjo veçanti ka ngjallur kërshërinë e studiuesve, të cilët kanë kuptuar që për të arritur komunikimin shfrytëzojnë një mekanizëm që rezulton të jetë vërtetë efikas.

Flash Lajme