Të paktën një e treta e akullnajave të Himalajave janë të destinuara të zhduken deri në vitin 2100 edhe nëse ngrohja globale mund të mbahet e pandryshuar.

”Nëse nuk do të ndërpriten emetimet e gazrave serrë, një e treta e akullnajave në Himalaja do të zhduket”, sipas kërkimit të Qendrës Ndërkombëtare për Zhvillimin e Integruar të Maleve (ICIMOD), i cili ka përfshirë në studim më shumë se 300 shkencëtarë.

13-vjeçari Lalit Patidar ka lindur me hipertrikozë, një çrregullim i patrajtueshëm që mbulon trupin e personit me qime.

Adoleshenti thotë se ka mësuar ta pranojë veten siç është, por ata që nuk e njohin ndonjëherë e shajnë “majmun” dhe i gjuajnë me gurë në rrugë.

Flash Lajme