Teknologjia e njohjes së fytyrës mund të dallojë personalitetin e një personi vetëm duke analizuar një selfie që nuk shfaq asnjë emocion, pretendon studimi.

Kërkuesit ndërtuan një rrjet artificial neural që mori në mbikëqyrje 128 faktorë të ndryshëm të fytyrës së një personi, si gjerësia e gojës dhe gjatësia e buzëve apo syve.

Quhet ”Rruga e Jungasve” dhe ndodhet në Bolivi.

”Ajo është rruga më e rrezikshme në botë dhe jo rastësisht quhet udhëtimi drej vdekjes”, shkruhet në faqen italiane fuoriditesta.it.

Kjo rrugë shkon nga 3 600 metra mbi nivelin e detit, për t’u rritur më pas në lartësinë mbi 4 600 metra mbi nivelin e detit dhe përsëri zbret në 1 500 metra.

Flash Lajme

Më të lexuarat