Në sezonin e plazhit, britanikët vërshojnë në qytetet bregdetare, Blackpool, Whitstable dhe Margate për të shijuar pak rreze dielli të nxehta.

Viktorianët, ishin të parët që popullarizuan plazhet bregdetare në Britani, duke i kthyer linjat hekurudhore të sapondërtuara, me trena të tejmbushur me njerëz që mezi prisnin të shkonin dhe shijonin plazhin.

Projektet Gaudy si: kulla e Blackpool, e ndërtuar 1891, dhe skelat Brighton, ndërtuar para 1889, qëndrojnë si testament për këtë revolucion bregdetar. Dhe dardania.com ka sjellë për ju, në galerinë më poshtë, disa foto fantastike që tregojnë si kanë ndryshuar zakonet e të bërit plazh te britanikët.//dardania.com

Foto 1 nga 22


Flash Lajme

Më të lexuarat